Utmaning


Jag har fått en utmaning av peranders.blogg.se. Han i sin tur var utmanad av  Woopsidaisys. Utmaningen går ut på följande:

Man ska lista de fem absolut äckligaste maträtter man vet. Sedan ska man kommentera de fem maträtter som utmanaren listat. Slutligen ska man utmana fem av sina stackars bloggkompisar.

Detta är Per-Anders lista
1. Bruna bönor.
Jag har traumatiska minnen av bruna bönor från matbespisningen i lågstadiet. Hårda bönor som simmade omkring i något som kan liknas vid en viss kroppsvätska från män. Blä!
2. Zeppelinare. Vi semestrade i Litauen i somras och provade deras nationalrätt Zeppelinare. Det är fläsk inbakad i potatismos som är indränkt med smält smör och till det någon slags sås. De första tuggorna smakade bra men sedan växte det i munnen. Se bilden ovan.
3. Kalvsylta. Instämmer med Woopsi: sladdrigt och äckligt. Det enda på julbordet som jag inte fixar.
4. Kåldolmar. Luktar ju... ja, jag kanske inte ska säga det rakt ut, men inte är det gott i alla fall.
5. Ketchup till pasta. Jag har noterat att vissa personer i min omgivning envisas med att förstöra pastarätter genom att hälla över ketchup. Obegripligt! Ketchup smakar för övrigt illa oavsett vilken maträtt det blandas med. 

 Mina kommentarer till hans lista:
Bruna bönor : Håller med, jag har aldrig kunnat äta dessa hårda torra bönor, ej heller vita bönor (fy)
Zeppelinare : Ser gott ut, jag gillar palt ser ut som det, men vet inte om det är äkligt eftersom jag aldrig har smakat.
Kalvsylta : Gott en klar favorit.
Kåldolmar : Det har jag aldrig kunnat med luktar pyton smakar säkert lika.
Ketchup : I lagom mängd okej.

Detta är min lista
1. Fiskbullar.
Denna konstiga konsistens smakar som kattmat skulle jag tro.
2. Pölsa. Grått, ser verkligen tråkigt ut.
3. Kålpudding. Lika hemskt som kåldolmar, luktar gräsligt.
4. Lutfisk. Gele fisk som ser ut som gummi och smakar inget.
5. Surströmming. Har ätit det förrut men nu klarar jag inte av det längre, det smakar salt och surt.

Jag utmanar :
http://feeblepride.blogg.se/
http://maarka.blogg.se/
http://marilund.blogspot.com/
                       
Nog om detta...

Nu för tiden har jag ju slutat med nästan allt som är gott :-( äter inte pasta, ris eller potatis. Jag äter bara kyckling, fisk, rent kött, kassler. Och så dessa grönsaker, jag är ganska trött på dem. Keso står mig snart upp i halsen. Men nu är jag snart färdig med att tokbanta, ska börja äta med måtta snart, 4 kg kvar tror jag eller så tar jag bort 9 kg. Får se hur det känns när jag är där.


Nisse

Ja det var ett tag sedan jag uppdaterade, har inte orkat sitta vid datorn. Är sjuk igen denna förkylning släpper inte taget om min kropp. Var till doktorn i onsdags fick pencillin tar två tabletter tre ggr om dan, tror ni det har hjälpt? är jag någe bättre?? Icke, hostar nyser som en galning, ska jag inte få bli bra snart. Jobbar ändå men det är tufft, har ont i öronen så det gör helv.. ont när barnen skriker. Har vilat i helgen, var på yogan i lördags det är skönt. Fick väga mig på en special våg som ser hur mycket man förbränner och vad man har i kroppen, hur mycket vatten, fett, muskler som finns däri. Mycket intressant, jag ska äta 1700 kalorier för bästa förbränning och det gör jag ju inte, jag svälter mig nu känns det som. Då är det dags att börja äta semlor, en om dan. Har varit ute på Birsta i dag och shoppat loss, Malin fyller ju år på lördag så jag köpte ............................det tänker jag inte berätta än hi hi. Handlade även en hel del åt mig själv, det är kul att bara slösa. Kristina har fyllt år köpte en blomma åt henne som vi var dit med nu i kväll.
Våran Nisse är en rolig katt han älskar gröt och hallon så här ser det ut påmorgonen när han väntar på att jag har ätit klart så han kan ta över.

     

Alla hjärtans dag

 
                                                                    

Denna fantastiska dag är nu till ända. Det borde vara flera såna dagar då alla bara tänker på kärlek... eller hur ??? Jag har haft full rulle som vanligt. Sov länge vaknade först 0800 med att det var en tupp som gal helt otroligt jag fattde inte vad i herrans namn det var som lät. Men kom då på att L-G hade ställt in telefonen med olika läten när någon i familjen fyller år, och i dag var det ju Mathias dag, han fyller ju 19 år idag på alla hjärtans dag. Somnade om och fick sova till 10 då hundarna hade fått nog, de ville ha frukost och promenad som de är van. Efter en timme på skoterspåret var det min tur för frukost sedan skulle jag på möte med min chef på Södra berget. Men hann precis träffa min älskling som kom hem med en ros och hjärta i fin kruka han kan om han bara vill. Han hade hämtat tårtorna hos Finstabagarn. Efter 4 tim på Berget med chefen var jag full med ideér och peppad som vanligt till tusen bar det av hem till alla gäster som då hade kommit för att fira Mathias. Fam. Pettersson, Bror och Maria, Malin och Douglas. Då blev det smörgåstårta och prinsess tårta och kaffe. Sonen var nöjd med dagen och efter några timmar for de flesta hem och jag skjutsade brorsan, Maria och L-G på Olerys själv stannade jag hemma måste förbereda mig för visning i morgon i Bredbyn 16 mil ska jag köra,men det är inga problem åker vid 11 i morgon bitti. Nu är det natti...

Blev en hel del gele hjärtan i dag... Inte bra men gott gott...

Varför

Ja varför måste det vara så förb........kalllllt jag blir tokig snart. Jag saknar mina långpromenader med hundarna. Det går inte att vara ute länge i 19 graders kyla. Jag kom nyss in efter 30 min promenad i denna helv.... kyla, ögonfransarna klumpar i hop sig till is, händerna känner jag inte av, tårna är det väl ganska okej med, jag måste köpa mig ett par nya vantar om detta ska fortsätta länge till. I morse var det 22 grader i Söråker, vi kommer inte ut på hela dagen med barnen. Fatta vad tråkigt att bara vara inne hela dan. Jag har fått nog nu, snälla kan det inte komma lite värme snart.


Sjuk

Ja då var det dags igen. Jag fick stanna hemma från jobbet idag. Feber och hosta orkade knappt kliva upp i morse och gå en sväng med hundarna. Typiskt..... så här dålig har jag nog inte varit på väldigt länge. Dessa små barn har starka baciller och jag verkar inte bli van dem heller. Nu får det räcka för i år med att snora och ligga däckad. Ska vara hemma i morgon med för säkerhets skull. Man orkar inte med dagis tempot om man inte är helt okej. Får väl passa på att städa lite i morgon om jag är piggare så man har gjort lite nytta. Jag har tvättat i dag i alla fall så maskinen gick sönder :-(  typiskt. Det är väl bara att köpa en ny det brukar vara så dyrt att laga dem. Det är bara några månader sedan som diskmaskinen gick sönder och nu detta. Ja den var ju några år gammal så den har väl gjort sitt.

Jag vill åka utomlands längtar tillbaka till Turkiet och 39 graders värme...

Här lämnar vi kalla SverigeUtsikten från balkongenStrandenHm..... vilken kanon bild :-)


Snö

Vilket snöande, tar det aldrig slut. Detta är nästan som för 21 år sedan då var snön över fönstren på husen när jag kom hem med Malin från BB. L-G fick bara skotta snö då när jag var på bb, det var 27 feb 1988. Jag ställde in min visning idag som tur va, jag har nog inte kommit fram till Bredbyn nästan till Övik skulle jag, åker dit nästa helg i stället och hoppas det inte snöar då. Förkyld har jag blivit igen,  jag var ju och bowlade med Lagga personalen i  fredags. Ont i kroppen och huvudet fick ta Ipren och sova en timme innan jag for. Jag blev sist och fick ett diplom som kvällens skräck jag tappade klotet bakom mig ett typiskt misstag av mig jag är värdelös på att bowla, alla fick ett gott skratt men det bjuder jag på. God mat i alla fall cecar sallad som vanligt på Olerys. Jag blev bjuden av dem och fick en blomma för att jag har slutat. I går lördag var jag bara inne och gick knappt ut bara med hundarna, samma idag har varit helt knäckt, fryser har nog feber. Har sett Tre kronor i LG hockey game. Sverige vann cupen de slog ut Finnarna i sista matchen, det var skönt. Kvällen blir också i samma stil som dagen med TV tror det var en Beck som jag vill se. Måste ut med hundarna dom älskar snö i alla fall. Tog dessa bilder idag.

   

Shopping

Var till Birsta i kväll, det är bra roligt att bara gå runt i affärer och bara handla, det är så mycket som jag vill köpa och förändra på hemma och på mig själv :-) Nya kläder vill jag ha, hittade två skjortor på Kappahl som var på rea och trosor. Jag vill ha nya burkar till skafferiet och som ska stå framme på bänken med typ solrosfrön, havregryn, linfrö och sån man använder dagligen, olja vinäger m.m. Men lusten tog slut när det krånglade med bankomat kortet eller jag hade mindre pengar än vad jag trodde först. Så min stora köplust kom av sig, får vänta en vecka till när L-G får lön, det ska ju räcka hela denna vecka och nästa. Varför är det så tungt efter jul. Alla dyra räkningar kommer nu  ja elen är ju svin dyr, måste bero på golvvärmen i badrummet. Jag ska ut och bowla med mina gamla arbetskamrater på fredag, vi ska till stan och sedan äta på Olerys.
Det ska bli kul, Maggan,Tina,Kerstin kommer också. Var och vägde mig i dag och fick lite råd också, jag har gått ner 2kg på två veckor, det är bra ett kg i veckan alldelens lagomt. Det var faktiskt kul att prova kläder i kväll men det är en hel del kvar att gå ner såg jag i spegeln i provrummet. Jag har fått ett blåöga...... min lilla prins hoppade upp på mig i förrgår och satte tänderna rakt på tinningen på mig. Trodde först att han bet mig, men han ville ha min uppmärksamhet och jag pratade i mobilen, öppnade dörren och släppte ut dem och han kom som en kanon kula rakt på mig och jag var inte beredd. Nu har jag tuktat honom ordentligt så han hoppar inte längre. Han väger ju säkert 35-40 kg så det är inte kul när han kommer farande. Men nu är det slut på det, hoppas jag. Han blir så glad så han skriker och gnäller när jag äntligen är hemma, jag får skylla mig själv att jag inte har markerat det förut. PÅ jobbet trodde dom nog att jag hade blivit misshandlad, vet inte om de köpte det med hunden. Nu är det natti....


Februari

Februari...En bra månad tycker jag. Bägge mina barn är födda då, Mathias den 14 feb. Malin den 27 feb. och så min syster då som fyller samma dag som Malin. Det blir en dyr månad med presenter.Men de fyller inte jämt i år 19, 21, 51. Så det behöver inte vara så speciella presenter. Alla hjärtans dag är det ju på min sons födelsedag det är en rolig och mysig tradition jag älskar gelé hjärtan, men blir väl inga i år skulle jag tro. Snart är det 20 kg - för mig hurra. Jag jobbar på med min special mat, men i kväll har jag och L-G varit på bio och sett  Wallander då satte jag i mig en bytta med popcorn gott. Filmen var sådär jag gillar Beck bättre han är så seg Wallander tycker jag. I går var det power yoga igen, Malin och min kollega Anette var med denna gång, tror de tyckte det var skönt. Jag är i alla fall hel frälst i detta och kommer att fortsätta. Efter det gick Malin och jag och fikade på ett innefik i stan kommer ej i håg vad det hette, dyrt var det i alla fall 29:- för en kopp kaffe och hon tog choklad 29:- för de med. Men det var de värt mysigt att sitta och snacka bara hon och jag. Malin skulle köpa lampor som vi hittade på ljuspunkten, jättefina i svart rotting. Sedan var vi och köpte gardiner till henne och jag köpte till mig också. Ska hjälpa henne till veckan med de. Fredag kväll var vi hos min bror och hans fästmö, de har så mysigt i sitt hus, såg på lets dans där. De är för otroligt duktiga dessa tävlande Morgan gjorde bra i från sig denna gång. Att det ska måsta vara så kallt nu igen.... men vilken fin dag det blev med sol, var ute i två timmar med vovvarna. Inter hade snö mellan tårna stora som tennisbollar när vi kom hem, förstår varför han springer i dikena hela tiden där snön är mjuk. Så han fick sitta med fotbad sedan tills de hade smällt. Vad gör man inte för sin prins.
      


RSS 2.0